O nas

Innowacyjność i tradycja

Eating Point, to sieć Restauracji w biurowcach, w największych miastach w Polsce. Naszym celem jest dostarczanie pracującym tam osobom świeże, przygotowane na miejscu jedzenie – codziennie inne, zawsze pyszne.

Nasz sukces tworzą ludzie z ogromnym doświadczeniem gastronomicznym, dzięki czemu świadczone przez Nas usługi są zawsze na najwyższym poziomie.

Oferujemy innowacyjny ekosystem dla Pracowników i Pracodawców, by jeszcze wydajniej dystrybuować dania.

Smacznie, zdrowo, sezonowo.

Podróże kulinarne jeszcze nigdy nie były tak proste. W Eating Point oferujemy kuchnie świata bez wychodzenia z biurowca. Każdego dnia przygotowujemy zróżnicowane posiłki pod względem tematycznym,

o zbilansowanej i wysokiej wartości odżywczej.


W Eating Point zjesz zawsze smacznie, zdrowo i sezonowo.

separator

Sukces to sport zespołowy

Choć pomysł nowoczesnych restauracji w biurowcach zakwitł w głowie jednego marzyciela, sukces przedsięwzięcia, to efekt pracy kilkudziesięciu ekspertów z różnych dziedzin gastronomii. Łączymy doświadczonych kucharzy, dietetyków, managerów i specjalistów ds. dostaw po to, by jakość wyczuwalna była w każdym kęsie naszych potraw oraz w każdym realizowanym przez Nas evencie.

Łukasz Bularz
Łukasz Bularz
Dyrektor ds. gastronomii
Krzysztof Ryszko
Krzysztof Ryszko
General manager sieci restauracji Eating Point
Rafał Kurpiński
Rafał Kurpiński
Szef Kuchni Cateringowej

W zdrowym ciele, zdrowy duch

Zgodnie z tą maksymą dokładamy wszelkich starań, by posiłki były dopasowane do modelu pracy biurowej i zapotrzebowania naszych klientów. O bilans wartości odżywczej dbają dietetycy, a o kunszt sztuki kulinarnej doświadczeni kucharze. W rezyltacie każdy z klientów restauracji otrzymuje posiłki uwzględniające sezonowość produktów i najwyższą wartość dietetyczną, która sprzyja pełnej sprawności organizmu.

Zgodnie z najnowszymi rekomendacjami żywieniowymi dostosowujemy nasze menu do potrzeb osób dorosłych, by posiłki stanowiły element "zdrowego modelu życia" naszych klientów.

separator

Miejsce, w którym chce się przebywać

Nasze Restauracje zostały zaprojektowane tak, by nie tylko cieszyć oko, ale i podświadomie oddziaływać na klientów w celu uzyskania pełnej relaksacji.

Każda Restauracja jest podobna, lecz ze względu na historię miasta czy miejsca, w którym się znajduje, wystrój wnętrza, dodatki oraz ozdoby mają charakter regionalny.

Nasze Restauracje wyróżniają się wysokim standardem aranżacyjnym, zaprojektowane są w najdrobniejszych detalach,

począwszy od materiałów wykończeniowych na ścianach, poprzez meble i oświetlenie.

Zadbaliśmy również o strefę kawiarnianą, w której można odprężyć się na naszych wygodnych "uszatych" fotelach.

separator

Wszystko zaczęło się 7 lat temu

Eating Point, to młody, jednakże dynamicznie rozwijający się projekt. W przeciągu ostatnich 7 lat sieć naszych restauracji rozkwitała. Pandemia i jej skutki spowodowały, że w 2022 roku byliśmy zmuszeni podjąć decyzję o zamknięciu pięciu z dwunastu naszych restauracji oraz wstrzymać czasowo plany kolejnych inwestycji. W tym trudnym dla branży gastronomicznej czasie ciężko pracowaliśmy i walczyliśmy, aby utrzymać się na rynku. Przetrwaliśmy i czujemy się silniejsi o te doświadczenia. Odmienieni wracamy z nową energią i nowymi pomysłami, a ten nowy rozdział postanowiliśmy zainaugurować zmianą nazwy z Meating Point na Eating Point. Teraz patrzymy w przyszłość przez różowe okulary wracając do Was z nowymi projektami i innowacyjnymi rozwiązaniami, gdyż rozwój i technologia, to nasze drugie imię.

2023
Zamknięcie Eating Point w T-Mobile Office Park
Marynarska 12, Warszawa
2023
Zamknięcie Eating Point w Moje Miejsce Office
Dziekońskiego 1, Warszawa
2023
Planowane otwarcie Eating Point w 3T Office Park
Kazimierza Górskiego 3, Gdynia
2023
Planowane otwarcie Eating Point w Signum Work Station
Domaniewska 49, Warszawa
Właścicielem marki Eating Point jest:

Foodservice Investment Group

  • 6 konceptów
  • 4 otwarte restauracje Eating Point
  • 1 restauracja w trakcie otwarcia
  • żywienie zbiorowe
  • aplikacja mobilna
  • nowoczesna technologia do obsługi rynku delivery


Innowacja i nowoczesność - holistyczny system zarządzania. Kompleksowe podejście do prowadzenia restauracji od analizy rynku, umowy, poprzez projekt i wykończenie. 

Dbałość o rozwój osobisty Pracowników, rekrutujemy, szkolimy, aż do “day-to-day” prowadzenia restauracji odnoszącej sukcesy.

separator

Działamy w modelu WIN - WIN - WIN

Jesteś pracodawcą, dbającym o swoich pracowników?


Realizujemy dofinansowania posiłków pracowniczych dla Twojej firmy. Skontaktuj się z Nami i poznaj więcej szczegółów.

Jesteś dostawcą? Współpracuj z Nami!


Dostarczaj świeże i sezonowe produkty do naszych restauracji. Zyskaj stałego klienta i rozwijaj swój biznes w błyskawicznym tempie.

Marzysz o własnej restauracji? Z nami to takie proste!


Otwórz z nami restaurację i ciesz się płynnością finansową. Sprawdzone know-how, unikatowy model biznesowy oparty o automatyzację.

separator

4

restauracje

w Krakowie

8

lat

doświadczenia

2 000

klientów

każdego dnia

18 120

pobrań aplikacji

mobilnej Sam